Monday, April 4, 2011

Apa punya budak, tak tahu malu ke Hah?

Dia buat aku tak puas hati, buat aku mencarut untuk kau. Matii
ATTENTION: Ini post mencarut, untuk budak bawah umur dan atas umur maaf la. Aku tengah marah


"Aidil, mintak number phone"

Itulah kata-kata yang keluar dari mulut seorang Dara yang gilakan kuasa, gilakan Teruna, gilakan segala benda yang berada disekelilingnya. Aku bukan apa atau jelous atau cemburu, Batak ah kau nak kata apa. Aku marah, kau serba tahu sedikit tentang Aidil kan? Budak yang tempang dan, ouh kacak aihh.

Ceritanya bergini, lepas solat Asar aku ada terhasrat nak pergi 1B. Semata-mata nak tengok budak tempang tukan. Aku sanggup weh, dia kacak dan sangat nakal lah. Lepas solat semua tu aku nak buang sampah, so apa lagi. Dah habis buang tu aku pergi dekat tempat duduk Nuha. Aku suruh Nuha blah sekejap.

And then aku tanya dia serba sedikit pasal Aidil tanpa rasa bersalah. Aku tak tahu kenapa, aku tak suka dia. IHATEAIDILSOMUCH. Sumpah, may be sebab dia budak baru kott. Aku ni suka busybody pasal budak baru tau. Tapi sumpah, majoriti budak-budak gedik memang suka kat dia ( Padahal aku Top5 budak gedik kat kelas -.-' )

Tanya punya tanya, OHMYGosh, dia budak Jelutong. Pergh, lagi gempak la aku nak kenal dengan dia kan? Kih3. Joke joke. Tapi kan, waktu bual-bual tu dia belum datang. Nasib baik lah kan. Tiba-tiba Aqilah cakap "Hey kau, suka Aidil Heh?" Peh, aku lagi naik marah. Sorry lah weh, gua sedikit pon tak minat, tak suka malah membenci budak kaki tempang. Lain lah macam Haikal Khan, kaki okay je. Wakil Olahraga sekolah pula tu. Lumba Lari siaa. Okay, aku tahu kau dah agak aku ni cover2

Lepastu Nurin pon cerita lah. Kiranya cecita cecita dekat aku lah kan. Dia kata :

"Weh, kau kena hati-hati dengan Aqilah. Tak pun Fatin. Diorang tu boleh tangkap walaupun kau sekadar tenung budak tu. Dia boleh cam yang kau memang suka dia. Diorang memang bahaya dari tahun lepas. Aqilah pulak dia ni jenis suka bocorkan rahsia orang. Aku dulu suka kat Nazim pon dia yang bocorkan rahsia nye. Bla bla bla"

Lepastu aku kata, ouh. Teruknyaa. Puihhhh. Time tu kan, Aidil dah masuk kelas. Nurin kata "Panjang Umur" Aku ye kan jeh. Lepas tu keluar. Malu siaa. 

Waktu assembly Nurin panggil aku. Lepastu dia kata yang Zainur mintak number phone Aidil depan budak-2. Peh, gua punya panas kat situ jugak aku mancarut. Semua keluar, batak ah depan pengawas ke cikgu ke. Geram gila. Lagi tambah geramnya bila Aidil bagi number phone dia. Tak pe tak pe, kau tu aku jentik je la. 

Okay abaikan, aku geram sebab Zainur tu memang dibenci oleh ramai. Nak mintak tu kot ye pon agak-agak lah. Ni nak depan budak-budak. Marah doh aku. Kay bye aku tanak cakap pasal Aidil lagi.'

Aku makin jatuh hati dengan Math. Nafsu aku makin lama makin terokk. Rasa nak buat latihan dan latihan. Dan, first time aku selesaikan masalah fraction dengan sendiri nya. Terukkan aku? Suka cari orang sebagai rujukan. Okay Bye sayang kau Ehem. Hee


2 comments:

Mohd Ridhuan said...

xtau nk komen ape...
tapi sesi meluah amat dialu2kan...
hhuuhuhuhuh

Filda Nur Khalis said...

haha -.-'