Monday, March 14, 2011

Alhamdullillah

Haha, okay bhaii. Aku malas nak cerita hari kedua kat Melaka. INTERNET LEMBAP -,- Panas dengan hot rasa macam nak baling je internetnya. Tapi okay abaikan. I don't think that will mad at my mother phone. Line lambat gila bapak lembab nak mati kau tahu. Haha, abaikan sekali lagi.

Then, Alhamdullillah nya pula sebab aku dapat on9. Ohemmgee, tapi still lembap even line ada. Line yang lembap. Akhirnya, keputusan aku muktamad untuk membuka banyak tab supaya aku boleh buat post sambil menunggu dan mengira entah berapa lama mereka mereka akan loading. Ouh, terseksa.

Lagi sekali Alhamdullillah sebab follower aku dah naik 180. Aww, hey guys. Sorry kalau ada blog yang aku tak follow balik. Internet tengah nazak bukan ? Weh, aku syak kan . Ada orang bomoh blog aku. Tak pasal pasal asal ramai sangat datang blog aku walaupun last aku post semalam. Err, semalam punya malam la. Lama bukan ? Tapi, tak apa lah. Aku terima kasih kepada sesiapa yang membomoh blog aku ni. Nanti aku kasi ciuman ? Mahu ?

Lagi, sebab aku nak tahu, Cara dan Bagaimana untuk ajak orang komen kat post aku. Tapi tak komen pun tak apa. Aku tak kisah. May Be belum samapi umur. Ala, aku 13 tahun. Tak sampai lagi. Belum belajar BM secukupnya. Tapi aku rasa tak belajar pun tak apa. Sebab otak aku tak nak masuk BM punya kerja. Belum sedia.

Sekarang ni aku betul-betul marah dan memang marah gila gila dengan sorang kakak ni. Entah kenapa tak pasal-pasal aku tengok wall dia. Peh bapak ar, orang yang comment kat wall aku tu, semua dia tibai. Dasyat la. Aku sangat lah sedih. Apa punya perempuan la, nak tackle satu orang je la. Ni nak tackle sampai ramai ramai. Heyy,  main balak kayu apa ? Aku sendiri tak confirm lagi budak budak kacak yang add aku. Haha, famous lah sangat aku ni kan. Okay, kalau tak percaya add lah aku kat facebook. Tapi fikir 4, 6 kali ye.

Apabila keadaan aku menjadi seperti :(  dan seterusnya :'( dan apa bila aku sedar semuanya. Akan pasti aku seperti :'). Menangis dalam senyum. Adakah kau rasa sedemikian ? Pasti tidak bukan ?

:( bermula dengan ini. Aku sedih. Lihat kawan kau. Gembira, senang. Aku kat sini pun senang, tapi cuba faham. Kita best friend forever. Aku dengan kau dah bukan macam adik beradik lagi. Dah macam couple kau tahu. Tapi sekarang kau dengan orang lain, aku ikut kau . Jika kau begitu, aku sebaliknya.

:'( Akhirnya aku faham. Aku patut lari ke hujung laut ( walaupun aku tahu laut tiada penghujung ) dan lompat ke dalam nya. Engkau tahu tak betapa dalamnya laut. Aku nak yang paling dalam hingga dalam masa 3 saat aku akan hilang. Aku sanggup

:') Apabila aku sedar siapa aku, aku telah memberikan senyuman dalam tangisan. Menyakitkan bukan ? Nak nangis then senyum. Kau tahu tak terseksa. Aku senyum sebab kau gembira, aku menangis sebab kehilangan kau. Kehilangan kau sebab ada orang culik kau. Hmm, terdesak.

Jap, btw aku naik gembira senyum pisang sebab aku dapat jumpa lagu yang aku suka. Suka gila gila kau tahu. Okay, aku jadikan lagu tema blog aku lah. Kau dengar lah ye. Best gila bapak nak matiii. Haha

Okay stop, sekarang aku ada kat kampung. Hmm, guna broadband atau beruk band tu, lambat lambat. Kura kura jalan pun lagi cepat tahu tak. Asal aku bukak link je, nanti kena reload lah apa lah. Eee, kalau lah boleh aku gigit beruk band tu. Kalau lah boleh :( malangnya gigi aku sendiri sakit kalau makan benda manis.

Aku kan, tunggu benda ni sampai entah berapa minit. 30 minit baru dia boleh keluar yang betul punya betul page nya. Cuba kau bayangkan, Astaghfirullahhalazzim ( maaf kalau salah pengejaan ) , aku macam nak nangis tahu tak. Dah berapa lama aku tak on9 lama-lama. Mana tak arukk dalam batin aku ni. Bak lagu P.RAMLEE, JERITAN BATINKU.

Aku rasalah kan, aku sanggup terjun dalam sungai tu. Esok aku janji, kalau makcik aku nak pergi carrefour aku ikut dan aku sanggup treat diorang pergi cyber cafe. Merana ouh!

2 comments:

Butang Rasmi Chomel said...

g jusco ? ta jumpe abg pon kan ? emmmmmmmm :((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

Filda Nur Khalis said...

eh eh. macam mana nak jumpa ?